PROGRAM ADI: Bilgisayar Programcılığı

PUAN TÜRÜ: Temel Yeterlilik Testi Puanı

STAJ TERCİHİ: Zorunlu

MEZUNİYET KOŞULLARI: Bilgisayar Programcılığı Önlisans Programında 120 AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarı ile tamamlayan FF ve FD notu olmayan, Genel Not Ortalaması (GNO) en az 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciler mezun olabilirler. Bu kredilerin altında eksik kredi ile mezun olunamaz.

PROGRAM SORUMLUSU: Öğr.Gör. Ali BALIM


PROGRAM HAKKINDA

Bilişim dünyasındaki hızlı değişimlere ve gelişmelere bağlı olarak gerek yazılım, donanım ve gerekse altyapı alanında gittikçe artan bilgisayar uzmanlarına duyulan gereksinimin giderilmesinde önemli bir rol üstlenmiştir. Program, temel bilgisayar bilgisinin yanı sıra, tüm sektörlerdeki bilgisayar sistemleri alanında teknik destek elemanı olarak çalışabilecek bilgi ve beceriye sahip uzmanlar yetiştirmek üzere düzenlenmiştir.

PROGRAMIN AMACI

Toplumun hızla gelişen bilgisayar teknolojilerine uyum sağlayabilmesi, gerek duyulan bilgi toplama ve toplanan bu bilgileri işleme ile ilgili konulardaki problemler karşısında da hızlı ve doğru çözüm üretebilen nitelikli elemanlar yetiştirmeyi amaç edinmiştir. Ülkenin ihtiyaç duyduğu ve ilerde duyacağı yetişmiş “Bilgisayar Programcısı” ve “Kodlayıcı” branşlarında öğrenci yetişmek programın amaçlarındandır.

PROGRAMIN DERS İÇERİKLERİ

Bilgisayar Programcılığı Ders İçerikleri İçin Tıklayınız

İSTİHDAM OLANAKLARI

Sanayi Kuruluşları, Bilgisayar Pazarlama ve Teknik Destek Firmaları, Donanım, Yazılım ve Yazılım Geliştiren Firmalar, Veritabanı Sistemleri Geliştiren Firmalar, Lojistik Firmaları, Internet Çözümleri Geliştiren Firmalar, Bilgisayar Destekli Endüstriyel Tasarım Firmaları, Şirketlerin Bilgi İşlem Birimleri gibi çeşitli sektörlerde sistem destek uzmanı, programcı, bilgisayar teknisyeni, bilgisayar sistem yöneticisi, bilgisayar sistem sorumlusu, web tasarım uzmanı, teknoloji pazarlama uzmanı gibi görevlerde çalışabileceklerdir.

DİKEY GEÇİŞ YAPILABİLECEK LİSANS BÖLÜMLERİ

- Bilgisayar Bilimleri

- Bilgisayar Mühendisliği

- Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği

- Bilişim Sistemleri Mühendisliği

- Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri

- Endüstri Mühendisliği

- Fizik

- Fizik Mühendisliği

- İstatistik

- İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri

- Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği

- Matematik ve Bilgisayar Bilimleri

- Meteoroloji Mühendisliği

- Uzay Mühendisliği

- Yazılım Mühendisliği

- Yönetim Bilişim Sistemleri