Yayın Tarihi: 30.08.2023 23:02

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Gününün Üçüncü Yıldönümü Etkinlikleri Programı kapsamında; 15 Temmuz 2019 Pazartesi günü saat 11.00’de İlçemizde bulunan Şehit Polis Memuru Ahmet ÖRMECİ ile Şehit J. Er Oğuz DURAK kabirleri daire amirleri ile vatandaşlarımız tarafından ziyaret edilerek darbeye kalkışma girişimine karşı şehit olan vatandaşlarımız ve tüm şehitlerimizin ruhlarına Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu ve dualar edildi. 

İlçemiz Pazar (Hıdır Çelebi) Camisi'nde öğle namazına müteakip kalkışma girişimine karşı şehit olan vatandaşlarımız ve tüm şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okundu.

Saat 20.00'de Kaymakamımız Ali ERDOĞAN, Senirkent Belediye Başkanı Kadir HEYBELİ, Senirkent Cumhuriyet Savcısı Furkan MAŞACIOĞLU, Hakim Serkan KURT, Senirkent Meslek Yüksekokulu yönetimi ve daire amirlerinin katılımı ile ilçemizdeki şehit yakınları, gazilerimiz ve gazi yakınları onuruna akşam yemeği ikramı düzenlendi.

Saat 21.00'de Kurum ve Daire Amirleri, Mahalle ve Köy Muhtarları, İlçemizdeki Siyasi Partilerin Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Şehit Yakınları, Gazilerimiz ve Gazi yakınları ile vatandaşlarımız katılımı ile Şehitlerimiz için Saygı Duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okundu. Ardından Şehitlerimizin ruhları için Kuran-ı Kerim tilaveti okunarak dualar edildi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın konuşmaları ile devam eden etkinliklerin Cumhuriyet Meydanından Ali İhsan Şahin Caddesi, Çaldıran Caddesini takiben Cumhuriyet Meydanına kadar "Milli Birlik Yürüyüşü" yapıldı ve etkinlikler 15 Temmuz Sinevizyon Gösterimleri ile devam etti. 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece saat 00:13’de İlçemizdeki tüm Merkez ve Köy camilerinden Sela okunarak program sone erdi.